top of page
Search
  • Writer's pictureMorana T

Najbolji svjetski hoteli u 2018.

Najveći svjetski magazini i travel info stranice napravili su rezime i ocijenili najbolje svjetske hotele u 2018. godini. Svatko ima svoje liste, a ja sam na jedno mjesto skupila najbolje od najboljih.

najbolji-svjetski-hoteli-u-2018
Najbolji svjetski hoteli u 2018.

Imanje sa 60 soba u dolini rijeke Ayung, slavi 20 godina postojanja, a do istog se dolazi preko mosta koji prelazi preko kokosovog drveća i polja riže. Svaka vila okrenuta je prema rijeci i ima svoj prostor za meditaciju te jezerce sa ljiljanima na krovu, zajedno s vanjskim bazenom i vanjskom dnevnom sobom. Resort je smješten u blizini Ubuda, spiritualnog srca Balija. Inovativan i moderan završio je na prvom mjestu Travel+Leisure liste 100 najboljih hotela svijeta.

 

Šik, moderna, mirna, zelena i luksuzna oaza, Viroth's nije samo odlično mjesto sa očaravajućim okruženjem hramova i prirode, već je on destinacija sama za sebe. Hotel profinjenog luksuza i nenametljive usluge smješten je u centru Siem Reapa, u četvrti Wat Bo. Inspiracija za uređenje su bile '50-te u okruženju zelenila i vertikalnih vrtova. Nalazi se na samo 15 minuta od lokacije UNESCO Svjetske baštine poznatog Angkor Wat. Gosti mogu uživati u spa tretmanima, 20-metarskom bazenu i odličnoj kuhinji.

 

Nedavno obnovljen hotel sa fotogeničnim bazenima koji se može pohvaliti činjenicom da je ovo bilo najomiljenije mjesto Winstona Churchilla, očarati će vas. Ova oaza mirnoće nevjerojatan je spoj boja i luksuza, zagrljena palmama i cvijećem u nevjerojatno užurbanom gradu. Hotel se kao prvi na listi nalazi već godinama na raznim izborima pa nije niti čudo da je jedan od najfotografiranijih – što od strane Instagram korisnika tako i do profesionalnih fotografa za razne magazine i web stranice.

 

Kad se radi o luksuznim hotelima, ovaj je broj jedan. Izgradnja Emirates Palace-a koštala je 3 milijarde dolara. Ima 394 grandiozne sobe i apartmana, 40 soba za sastanke i konferencije, bijelu pješčanu plažu, bezbroj bazena i fontana, dva raskošna spa kompleksa, mramor uvezen iz 13 različitih zemalja i preko 1.000 lustera sa Swarovski kristalima. Uz njega je najprestižnija marina na Bliskom Istoku. Raskoš na sve strane – od izgleda do usluge.

 

Smješten na 340 ha zemljišta uzduž rijeke Maigue, dvorac hotel ponovno je otvoren prošle jeseni nakon što je bio 18 mjeseci zatvoren radi renoviranja. Otvoreno je novo krilo sa 42 sobe, izgrađeno lokalnim vapnencem kako bi što više ličilo na ostatak zdanja, pa sada sveukupno broji 104 sobe. Nova balska dvorana skupocjeno je uređena sa zlatnim stropom s pogledom na rijeku. Uz hotel se nalazi i teren za golf, a u Hrastovoj sobi moći ćete isprobati najfinija jela mladog chefa Michaela Tweedie-a koji je svoj zanat ispekao u najboljim engleskim i irskim restoranima.

 

Smješten u hotelu iz 19. stoljeća, ikonski hotel okružen je pomno uređenim vrtovima i stoljetnim borovim šumama na francuskoj rivijeri. Nedavna renovacija dala mu je novi imidž u stilu Velikog Gatsby-a zadržavajući tradicionalno južnjačku francusku eleganciju, vitalnost i glamur. Predivni pogledi na rivijeru najljepši su sa infinity bazena ili iz jedne od 33 rustikalne kabane okrenute prema moru. Sa 117 soba na tri različite lokacije cijeli hotel odiše svježinom i svijetlim interijerima. Dragulj hotelskog smještaja su Eden-Roc Suites – luksuzni paviljoni od 100 kvadrata s terasom, pergolom i jacuzzijem. Obiteljska Villa Eleana sa tri spavaće sobe, pripadajućim kupaonicama i veličanstvenom dnevnom sobom ima i privatnu radnu sobu, potpupno opremljenu kuhinju i privatni bazen, a imati ćete privatnog batlera, ako zatražite i privatnog chefa.

 

Na prvo mjesto CNN-ove liste najboljeg luksuznog hotela prošle godine zasjeo je novi Kudadoo na Maldivima. Napravljen kako bi prožeo očaravajuću prirodnu ljepotu Maldiva u svakodnevni život ponuditi će vam trenutke uživanja i veličanstvenosti. Njihova je filozofija da su predani vašem blagostanju i uživanju. Resort s pet zvjezdica otvoren je krajem 2016. godine od strane Crown & Champa Resorts. Ima samo 15 vila - rezidencija iznad vode, jednosobnih veličine 303 kvadrata i dvosobnih od 380 kvadrata s privatnom terasom i velikim inifinity bazenom s pogledom na ocean. U vili je stakleni pod kako bi mogli doživjeti morski život ispod sebe dok šetate ili večerate. Otok je samo za odrasle, a poznat je i po akvarij restoranu.




Još samo da dobijem na lotu 💸😉 pa mogu u istraživanje 😁



72 views0 comments

Recent Posts

See All
Post: Blog2_Post
bottom of page